Наш дипломат направи смразяваща прогноза за случващото се в Украйна.Приключиха преговорите между

...
Наш дипломат направи смразяваща прогноза за случващото се в Украйна.Приключиха преговорите между
Коментари Харесай

Дипломат: Агресорът може да започне масово избиване на мирното население на Украйна

Наш посланик направи смразяваща прогноза за протичащото се в Украйна.

Приключиха преговорите сред Украйна и Русия. Втората среща на делегациите ще се организира след няколко дни на полско-беларуската граница. Ще се стигне ли до преустановяване на огъня и евакуиране на съветските войски?

" Рано е да кажем. Не съм оптимист, защото гледах началото на изключителната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации, на която съветският дипломат още веднъж изреди безусловно неприемливи претенции за украинската страна. Не чакам да има пробив ", коментира дипломатът Стефан Тафров в студиото на  " Денят ON AIR " по " България Он Еър ".

Той изрази опасения, че съветската войска е способна да прибегне до масово избиване на мирното украинско население.

" По молба на Зеленски Макрон е приказвал с Путин и е поставил акцент върху нуждата да се лимитират цивилните жертви. Плановете на Русия за блицкриг, бързо събаряне на законното държавно управление и окупация на Украйна не се реализират. Руснаците понасят огромни загуби и в тези условия агресорът е податлив да стартира масово избиване на мирното население ", посочи дипломатът и някогашен народен представител от групата на " Демократична България " (ДБ) в 46-ото Народно заседание.

Според Тафров, България има моралното обвързване да помогне на Украйна с амуниции, защото оръжията на Украйна са от времето на Варшавския контракт и единствено страни като България ги създават. " Да защитим страната, която е жертва на експанзия ", прикани дипломатът в ефира на Bulgaria ON AIR.

" Проблемът е, че Путин, наподобява, не е разумен състезател. Психолози приказват за един психически профил на пасивна експанзия, на интровертен човек... Дълго грешахме, че той рационално преценя обстановката и пази ползите на страната си. Оказа се, че това не е по този начин, тъй като това безусловно ще повреди трайно и дълбоко Русия ", счита Тафров.

" Когато имаш подобен състезател против себе си, целият политически разбор и всичко друго отстъпва на назад във времето ", безапелационен е той.

Бившият народен представител от ДБ се надява, че психическото положение на Путин не е стигнало до такава степен, че да използва ядрени оръжия, написа dunavmost.com.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР